Home Zonnepanelen Terugleververgoedingen

Terugleververgoeding

Vergoeding voor uw overschot

Heeft u zonnepanelen, een windmolen of een HRe-ketel en produceert u meer stroom dan u zelf nodig heeft? Het overschot gaat terug naar het elektriciteitsnet. De stroomleverancier geeft u hiervoor graag een aantrekkelijke vergoeding.

Voor teruglevering is sinds januari 2012 voor alle gebruikers verhoogd tot 3x80 AMP gezekerd vermogen. Hierbij ligt de terugleververgoeding gelijk aan de tarieven die u aan een Stroomleverancier moet betalen, inclusief energiebelasting en BTW. Dit geld alleen als u minder teruglevert dan u verbruikt. Als u meer teruglevert dan uw verbruik is, vervalt de vergoeding voor de energiebelasting. De terugleververgoeding die u dan ontvangt is gelijk aan het leveringstarief inclusief BTW

Voorwaarden:

Om in aanmerking te komen voor een terugleververgoeding van un stroomleverancier, dient u te voldoen aan de volgende voorwaarden:

·         U levert energie terug aan het elektriciteitsnet

·         U neemt stroom af van de betreffende stroomleverancier

·         U heeft een geschikte elektriciteitsmeter

·         U heeft een kleinverbruikaansluiting (aansluitwaarde maximaal 3 x 80 A)

Indien uw elektriciteitsmeter geschikt is voor teruglevering en de teruglevertelwerken zijn geactiveerd door uw netbeheerder, dan wordt de door u op het net teruggeleverde elektriciteit automatisch met uw verbruik verrekend. Wilt u weten of uw meter geschikt is, neem dan contact op met uw netbeheerder.